"Een berg op je pad voelt soms zo donker als de nacht,
en dan lijkt het ook maar niet beter te gaan,
toch schuilt in jou juist een enorme kracht,
om sterk en gelukkig in het leven te kunnen staan."

Het logo is bedacht door mij in 1999 (zie onder), in 2017 verder ontworpen en aangepast aan de moderne tijd door mijn gave zoon Dennis en is in de basis een berg met "snelheid" een Snellenberg berg dus. In de berg is met enige fantasie de letter "w" van Wim te herkennen.

Het leven van je leven is in mijn bescheiden optiek als het beklimmen van een berg . Als je in het dal blijft zul je nooit boven op de berg van het prachtige uitzicht kunnen genieten. We zijn namelijk eigenlijk maar voor 1 reden op deze aardkloot en dat is: om te overleven. De natuur werpt allerlei elementen zodat je kan laten zien dat je een "overlever" bent.

De natuur test.

Niet de sterkste of slimste wint deze strijd, maar degene die zich het snelste en beste aanpast. Dat er dus allerlei hobbels, oneffenheden en andere zaken op je pad komen bij het opgaan van de berg is, net als het leven zelf, een zekerheid waarvan je geen agenda ontvangt. Een ieder krijgt zijn shit (ik spreek in deze liever van shift). Echter is het omgaan met deze obstakels een mogelijkheid om toch verder te kunnen en een manier om sterker van te worden. Om verder te komen in het leven dien je één keer vaker op te staan dan dat je valt.

De natuur selecteert dus de meest competente, de meest weerbare; degene die zich het best aanpassen.
Alleen de meest competente kunnen een berg beklimmen en als ze boven zijn genieten van het prachtige uitzicht. De meest goed-fysieken en met de juiste mindset uitgerusten krijgen de mooiste verge- en uitzichten te zien. Je kunt dit rechtstreeks vertalen naar je eigen leven!

De bergen en bijbehorende dalen die je tegenkomt kunnen zijn: die belasting aanslag, je irritante baas, die zware training, die blessure, dat familie probleem, een sterfgeval van een dierbare, je opvoeding, je overtuigingen, je mentale remparachutes, je gezondheid, een scheiding. Je krijgt nou eenmaal verschillende bergen gepresenteerd in je leven. Hoge berg, lage berg. Soms zelfs, als je geluk hebt, een Snellenberg ;).
Alleen onder druk worden diamanten gemaakt. Hoe hoger de druk hoe mooier de diamant!

De natuur selecteert of jij deze berg aankan, kan bedwingen, kan overleven. Naar boven stijgt of terug afzakt naar het dal. Of jij boven van dat geweldige uitzicht mag genieten.

Des te beter jij bergen beklimt, zeg maar: hoe meer je traint, hoe gezonder en sterker je lichaam is, hoe beter je mindset is. Op des te mooiere plekjes je gaat komen. Hoe meer en beter je bergen kunt verslaan.
Doorsta de testen van moeder natuur! Zonder wrijving geen glans!

Gaaf verhaal van de berg toch? De daadwerkelijke aanpak in mijn behandeling/coaching/traject richt zich op dat we als het ware eerst boven op de berg gaan staan (dit noem ik punt "B". Als je je doel bereikt hebt. Hoe wil je zijn op dat punt? Hoe doe je, hoe voel je je? Wat zie je? Vanaf de top van de berg kun je namelijk naar beneden kijken via welke paden je er het snelste boven kan komen! Als je beneden zou staan en omhoog kijkt zie je geen paden en als je ze al zou zien is het maar een klein stukje of je ziet er meerdere waarvan je dus niet weet of ze Überhaupt naar jouw top (jouw doel) gaan via de snelste (lees: niet gemakkelijkste) route.

Streef niet naar balans maar naar balanceren.

Laat mij je coachen op deze gave reis door moeder natuur!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het logo is al eerder gebruikt door mij op het geboorte kaartje van mijn dochter Esmee. De "snelheidstrepen" gaven toen het aantal gezinleden weer (op dat moment,1999, dus totaal 4, daarna kwam er nog een vijfde streepje/gezinslid bij, ons top-wiefke, Esmee).

Tevens wordt de berg ook gebruikt bij deVitalers om het 10-stappenplan weer te geven hoe wij komen naar en tot een vitale organisatie.