**"Welke klachten heeft je lichaam over jou?!"***

Als 6-7 jarig blond nieuwsgierig jongetje liep ik al rond in de praktijk van mijn vader aan de Zunabrink in Enschede. Ik nam al hele vraaggesprekken af bij patienten, stelde op mijn manier al diagnoses bij mensen die in de wachtkamer zaten en wikkelde bandages om mijn eigen knie toen ik van een vriendje een keer een onschuldige schop kreeg met een partijtje voetbal op straat. Het werd hier al snel duidelijk: mijn passie en talenten lagen op dit vlak.

Het professionele startschot werd gelost op 17 jarige leeftijd met het diploma NGS sportmasseur. Afgestudeerd in 1990 als algemeen fysiotherapeut, volgde daarna nog: 1994 sportfysiotherapeut, 2001 manueel therapeut, 2004 Arbeidsfysiotherapeut en in 2006 bedrijfsfysiotherapeut. Daarna volgde diverse opleidingen waaronder osteopatische behandeling van orgaanfascia en (R)evolutionair behandelaar.

Ik was en ben niet meer te houden om mensen te helpen met fitheid en beweging. Eigenlijk een beetje doorgeschoten in dit mooie en dankbare vak. Wat mij dagelijks (w)(d)rijft is dat ik tot op de dag van vandaag enthousiast en geïntrigeerd ben door de mooie en fascinerende werking van onze machine: mens. Je lichaam is je strijdwagen. Je hebt het nodig op je 25ste maar ook op je 60ste en 85ste jaar. Er steeds weer achter komend dat we eigenlijk gewoon een chimpansee zijn met een smartphone. 93% van ons DNA is dat nog van een aap.

Mijn motto: geef het lichaam terug wat het altijd al heeft gekund en luister naar wat het altijd heeft gevraagd.

Het draait in het lichaam om het spel: belasting-belastbaarheid, om energie-in en energie-uit, symbiose, homeostasis en set point. Een lichamelijke klacht is een cadeautje verpakt in prikkeldraad.

"Sorry zei de ruggengraat, als ik een wervel-windje laat"

Pijn is niet erg, lijden wel. Van lijder naar leiden. Als je zo kijkt naar hoe onze klachten ontstaan en dit in "Jip&Janneke taal en aanpak" en met gezond verstand aan iedereen kan verkondigen houdt me dit maar mooi elke dag van de straat.

Het lichaam is byzonder sterk! Zeker als een vakman er zich mee bemoeit.

Elke ochtend "sla" ik Diana van me af en zeg: "blijf van me af ik moet naar mijn patienten"!
Met een enerergieke ruk trek ik de gordijnen open, het regent buiten. Ik schreeuw: "YESZ!!!, ik hoef de tuin vandaag niet te sproeien". Fietsen door de regen is niet erg: het meeste valt er naast! het wordt een top dag: vandaag ben ik weer een dag jonger dan morgen!

In 1989 heb ik FysioFit Health Investment Center opgericht en tot op de dag van vandaag ben ik met 23 net zo enthousiaste en gave medewerkers werkzaam in dit preventie, curatie en leefstijl centrum aan de Haaksbergerstraat 196 in Enschede.

Ongelofelijk gaaf: die mooie machine. 700 spieren, 206 botten, 100.000 km bloedvaten, 4 keer de wereld rond aan afstand heeft het zenuwstelsel, 7200 liter bloed stroomt er per dag door je aderen en 60.000 gedachten die elke dag binnen komen.....Het fascineert me, verwondert me en laat me nooit meer los.

Als jij goed bent voor je lichaam, is het lichaam goed voor jou.

De patient zegt: "Jij hebt me fijngeknepen". Ik denk: ik heb weer fijn geknepen!

"Wimpie; de vriendelijke klootzak!"

En elke dag als ik binnen kom in mijn behandeldomein ben ik een blij-ei: een top behandelbank (met onder andere bladverwarming) om mee te werken voor zowel de zorgconsument als voor mij, een heerlijk muziekje uit het Sonos muziek systeem (stel je eigen playlist samen) en een echte professioneel espresso machine voor een koffiebruine start of eind van de behandeling. Geen fysiotherapie maar fysiotainment.

Manueletherapie behandeling en tarieven klik hier