WIM kan jou helpen

Hoe WIM jou kan helpen

Mental Coaching zweverig? Helemaal niet! Mijn ervaring is dat je met beide benen op de grond wordt gezet. Op een respectvolle manier wordt geconfronteerd met de realiteit. De werkelijkheid, het leven in het hier en nu. De kracht in jezelf. Gewoon Doen is een methode die je anders leert denken, oplossingsgericht en met gezond verstand. Dat heeft niets met Jomanda van doen. WIM wordt wel geïntroduceerd; hij is inmiddels mijn grote vriend.
Ik rijd op de snelweg en ja hoor, weer zo’n slak. Irritatie borrelt op. “Ik ben al laat. Nu heb ik nog meer oponthoud; waarom moeten mensen altijd zo sloom rijden als ik dat niet wil?”
Al snel merk ik dat ik mezelf opfok, mijn spieren spannen zich aan en ik knijp mijn handen aan het stuur samen. Ik wip ongeduldig op de bestuurdersstoel. Sneller, sneller, rijd door! De chauffeur voor mij lijkt er niet anders van te worden en rijdt ongemerkt langzaam verder. In een flits besef ik wat ik doe. De manier van praten maakt me gehaast en zorgt ervoor dat ik me onrustig voel. Mijn bloeddruk stijgt en voor ik het weet praat ik op een onvermogende manier met mezelf. Dit kost bakken met energie en geeft me alleen maar stress. Opeens herinner ik me WIM - de grote vriend. Een handig hulpmiddel dat ik heb geleerd tijdens de lessen Mental Coaching.
Wat is er aan de hand? Is dat nou zo erg? Maak je niet zo druk!
Zo. Ineens ben ik rustig. Ik glimlach. Blij dat ik mezelf heb getraind. Hoezo haast? Wie zegt dat ik het druk heb? Al pratend tegen mezelf zeg ik “ik ben vrij van verveling”. Wetende dat de woorden die ik gebruik invloed hebben op mijn gedachten, houding, gedrag en acties kom ik weer bij mezelf. Schepje er boven op gebruik ik één van mijn favorieten: “ik kan er tegen!”.
Leven met het moment, niet met wat je morgen doet, je totaal overgeven. Of het nu een slome auto voor je is, een rood stoplicht of de file waar je in komt, laat dat niet je humeur beïnvloeden. Wanneer je in oplossingen denkt gaat er ineens een (snel)weg voor je open – ongeacht het feit of er iemand langzaam voor je rijdt. Je gaat kansen en mogelijkheden zien en denkt jezelf niet langer vast in beperkingen.
Niet het probleem is interessant, maar de oplossing!
Tegenslagen zullen er altijd zijn. Niets is zo onzeker als het bestaan. Belangrijk is hoe je met je leven omgaat, beseft wat je gedurende de dag tegen jezelf zegt en hoe je naar dingen kijkt. Omdenken is niet altijd praktisch toepasbaar, maar op een realistische manier met een gebeurtenis en emotie omgaan wel. Jij bent de enige die verantwoordelijk is voor je eigen leven. Hier, Nu en voor altijd. Niet zweverig, maar realistisch en to the point. Pak je verantwoordelijkheid en daag jezelf uit om voluit te leven.

Kies WIM als je vriend, laat je niet ‘lijden’ door invloeden en leef een stressvrij leven.

Zo wil ik het ook