Teckel je mindf*cks

Voor een buitenmens is deze reis naar binnen een extra uitdaging.

Je bent wat jij jezelf wijsmaakt!

De taal die je tegen jezelf en anderen uitspreekt, ga je ook uitzenden. Verander je gedachten en jij verandert mee.

Hier mijn 4 eenvoudige en simpele tips waarmee je met een positievere mindset, je energieker en krachtiger gaat voelen.

1) Van moeten naar willen. Vervang moeten door willen. Vanaf vandaag moet je niks meer, maar mag je. Als je namelijk iets moet van jezelf kom je in een soort van verkramping. Moeten voelt als weerstand. Er komt direct een negatieve lading aan te hangen: "ik moet die klant nog bellen, ik moet de kinderen naar school brengen, ik moet nog sporten". Willen werkt veel moeitelozer. Je trekt hetgene aan wat je uitzendt. Op het moment dat jij positiviteit uitstraalt, trek je positiviteit aan. Met willen komt er meteen een lach op je gezicht. Door je te ont-doen van al je moeten, ont-moet je jezelf!

2) Van proberen naar gewoon doen. Proberen heeft iets in zich dat het misschien niet gaat lukken. In proberen zit al een soort excuus. Er zit al een beperking in opgesloten. Het klinkt als: "ik ga het misschien wel doen, maar ik weet niet of het gaat lukken". Vervang het woord proberen door "ik ga het (gewoon) doen". Of als je er toch nog enorm over twijfelt zeg je gewoon: "ik ga experimenteren". Spreek en acteer in een actieve, actie modus taal. Gebruik vermogende woorden.

3) Verander je negatieve kijk op pijn, spanning, "tegenwind" en stress. Pijn is namelijk een prikkel naar groei, naar een next level. Het hoort erbij, zie het als iets positiefs. Zonder ziekte waardeer je geen gezondheid, zonder vermoeidheid waardeer je geen rust. Accepteer het, het is onderdeel van het leven. Je kan niet groeien zonder te knoeien. Je maakt jezelf klaar voor de volgende stap. Als je nooit pijn en stress ervaart houdt dat in dat je altijd op het zelfde level blijft, je jezelf niet ontwikkelt. Een vliegtuig stijgt ook niet op zonder tegenwind. Zonder wrijving geen glans!

4) Ga van "ik ben moe"of "ik ben lui" naar: "ik ben aan het werken om mijn productiviteit te verbeteren". Label je zelf niet, maar ontwikkel je zelf. Neem een groei mindset aan in plaats van een fixed mindset. Je bent jezelf aan het ontwikkelen, aan jezelf aan het werken, aan het groeien. Je bent niet iets, maar je werkt aan je skills.

Op het hoofd-menu staan vooral gedachten!