Pak de bus!

"N" iet accepteren!
(De eerste "n" in "gewoon doen!"; concept voor een gezond en gelukkig leven)

Je hoeft niet te accepteren dat jij je ongelukkig voelt! Je hoeft niet te accepteren dat jij je rot voelt!

Wimportant message: Verander je gedachten en jij verandert!

Bekijk je leven alsof je in een bus zit. Jij bent de eigenaar en de bestuurder van deze bus. Jij en alleen jij bepaalt dus waar de bus (jouw leven) heen gaat. De plekken, waar je met je bus naar toe wilt rijden, staan symbool voor je waarden, je acties, doelen en dromen. Jij neemt zelf de beslissing in jouw leven waar het naar toe gaat. Er is, zoals je wel vaker ziet, maar 1 stuur in de bus en die heb jij in handen. Het levert een enorme flexibiliteit, want je kiest dus zelf hoe hard je het gas intrapt en welke pauzes je neemt.

Achter in je bus zitten diverse passagiers, die op elk willekeurig moment kunnen instappen. Dit zijn je gedachten en emoties, zoals bijvoorbeeld: vreugde, angst, verdriet, woede of walging. Deze passagiers zouden ook graag achter het stuur zitten. Ze schreeuwen om aandacht en bepalen dan hoe jouw leven er uit zal gaan zien; links af, rechts af of omkeren. Hoe stevig zit jij achter het stuur? Je hoeft ze niet achter het stuur te laten; je hoeft ze niet te accepteren. Kortom: laat je niet rijden! Er is wel plaats op de passagiersstoel naast je, maar ook daarvan bepaal jij wie er naast je komt zitten.

Als je je wel laat rijden, als je achter in de bus gaat zitten, weet je niet waar je heen gaat. Maar het is eigenlijk wel lekker achterin de bus. Jij bent niet verantwoordelijk voor wat er gebeurt tijdens je rit. Maar dus ook niet voor de bestemming. Heerlijk. Wanneer er iets mis gaat, ligt het aan de chauffeur. Jij kunt er immers toch niks aan doen?! Achterin de bus kom je niet in actie. Het is ook niet zo nodig. Het ligt niet aan jou, het ligt aan de ander. Aan de situatie, de weg, je angst, de politiek, je ouders, je opvoeding, je ex of aan het weer.....maar het brengt je niet bij je doel!

Pak zelf het stuur, tune in met je radio op PowerFm in plaats van BullshitFm en geef gas op de lollie! Creëer je eigen unieke gave route langs de plekjes die jij wil! Natuurlijk kom je gaten in de weg tegen en komen er diepe afgronden op je pad, maar het is maar net hoe jij er als bestuurder langs navigeert. De diepe afgrond laat je voor wat die is met zijn grilligheid en schoonheid. Immers aan die afgrond zelf verander je niets, wel hoe je er naar kijkt.

Waaraan je denkt, bepaalt hoe jij je voelt. Je hebt echt invloed op je gevoel en kunt dat gevoel veranderen van negatief naar positief. Accepteer ook alleen emotie van een ander als jij dat wilt. Laat je niet meer raken door de opmerkingen van een ander. Je mag het wel (heel even) vervelend vinden, maar het raakt je niet. Tot hier en niet verder. Je kunt overal tegen, je bent supersterk. Jij bent en blijft de bestuurder van je bus.

Als ik jou een cadeau geef, maar jij neemt het niet aan, heb je dan een cadeau van mij gehad?
......Neem het cadeau (bijvoorbeeld de emotie) alleen aan als jij dat wilt. Behoudt het stuur, blijf zelf de chauffeur!

Vraagje over de boven, door mij fraai getekende, bus: rijdt deze naar links of naar rechts?

Het antwoord met de bijbehorende uitleg krijg je bij het informatie-seminar op dinsdag 26 februari van 19.00-20.30 uur

Wil je graag een bijzonder goede chauffeur worden van je eigen bus? Klik hier