ge waar deerd worden

Een vader sprak tegen zijn dochter: "Schat, je bent vandaag cum laude afgestudeerd. Je krijgt daarom van mij een auto die ik jaren geleden heb gekocht".

"Hij is nu een beetje ouder, maar voordat ik hem je geef, breng je hem eerst naar een bedrijf wat handelt in gebruikte auto's, vertel ze dat je hem wilt verkopen en kijk hoeveel ze je voor deze auto bieden".

De dochter ging naar een occasion garage in het centrum van de stad, keerde terug naar haar vader en zei: "Ze bieden me 1000 euro omdat ze zagen dat de auto er behoorlijk versleten uitziet."

De vader zei: "Breng hem naar het pandjeshuis en vraag wat zij er voor geven". De dochter ging naar het pandjeshuis, keerde terug naar haar vader en zei: "Het pandjeshuis bood slechts 100 euro omdat het een oude auto is."

De vader vroeg nu zijn dochter om naar een automobiel club te gaan en hen de auto te laten zien. De dochter nam toen de auto naar de club mee, keerde terug en vertelde haar vader: "Sommige mensen in de club boden er 80.000 euro voor omdat het een Holden Torana Sunbird (betekenis: "to fly") is; een iconische oldtimer, die door nogal wat verzamelaars wordt gezocht."

Als het aan mij ligt, ligt het aan jou.

........De juiste plek waardeert je op de juiste manier. Als je niet gewaardeerd wordt, wees dan niet boos. Het betekent dat je op de verkeerde plek bent. Degenen die je waarde (er)kennen, zijn degenen die je echt waarderen. Blijf nooit op een plek waar niemand je waarde ziet. Nooit!