Meer positivi tijd

Een Argentijnse professionele golfer, die zelf net vader was geworden, won een groot tournooi. Enige tijd nadat hij het prijzengeld en de felicitaties in ontvangst had genomen, verliet hij het clubgebouw om snel naar huis terug te keren. Toen hij naar zijn auto liep kwam er een vrouw naar hem toe met een hartverscheurend verhaal. Haar baby was ernstig ziek en zou in korte tijd komen te overlijden. En ze wist niet hoe ze de dokters' rekeningen kon betalen. De golfer streek over zijn hart en schreef een cheque uit voor de vrouw. ‘Veel sterkte met de baby’.

De daaropvolgende week ontmoette de golfer een official van de nationale golf vereniging. De official zei: ‘Klopt het dat je een jonge vrouw geld hebt gegeven vorige week?’ De golfer knikte bevestigend. ‘Welnu,’ zei de official ‘ik heb nieuws voor je. Ze heeft geen zieke baby. Ze heeft je bedrogen.’

‘Je bedoelt dat er geen baby is die dood aan het gaan is?’ vroeg de golfer.
‘Klopt’ zei de official.

‘Bedankt! zei de golfer. ‘Dat is het beste nieuws dat ik deze week gehoord heb.’

Positiviteit maakt altijd het verschil.

Alles wat wij doen, elke handeling, heeft een vorm en een energie. Iemand een hand geven is een vorm. Een mail sturen is een vorm. Een vraag stellen is een vorm. Of jouw handeling een positief effect heeft, komt niet door de vorm zelf. De impact wordt volledig bepaald door de energie die meekomt. Of de positiviteit hoog of laag is. Een hand kun je geven met respect of met minachting. Twee identieke mails kunnen leiden tot woede of gejuich. Eenzelfde vraag kan gesteld worden met warmte of cynisme. Niet de vorm bepaalt de impact, maar het energie pakketje dat jij met de vorm meestuurt! Vergis je niet, we doen vaak of we rationele wezens zijn, die handelen op basis van feiten en inhoud maar dat is niet zo. We zijn supergevoelige wezens, die direct reageren op de energie van een ander, nog voordat onze hersenen iets in de gaten hebben.

Daarom kies ik voor positiviteit. Het is de positieve kracht van mijn energie die bepaalt of iemand meewerkt of dwarsligt of iemand opfleurt of afknapt of iemand huppelt of zeurt. Maar ook naar mezelf toe: als ik positief tegen mezelf praat zal mijn lichaam deze energie overnemen en daarmee dus ook positief reageren en het op zijn beurt weer uitstralen naar mijn omgeving. Ik zie het gewoon als een lichtknopje in mijn hoofd: een schakelaar die ik aan of uit kan zetten. Gaat ie aan, dan kleurt het leven licht. Gaat ie uit, wordt alles mat. Het staat "aan" of het staat "uit". Zo simpel is het.

Mijn voorkeur gaat uit naar aan!

Niet elke dag is goed, maar wie goed kijkt, ontdekt in elke dag iets goeds!

Net zoals mijn held: Poeh beer:

"Wat voor dag is het?" vroeg Winnie de Poeh.
"Het is vandaag" piepte Knorretje.
"Mijn lievelingsdag!" jubelde Poeh.