Liefde maakt kind

Vaderdag. Je hebt van die vandagen. Grappig; ondanks dat ik mij terdege realiseer dat ik voor mijn kinderen vader ben en geen Mental coach, is het toch wel gaaf te merken dat ze stiekem toch dingetjes oppakken. Als het namelijk niet van toepassing is, dan is het theorie. Mijn dochtert aan het woord:

Fijne vaderdag WIMpie,

Vandaag is het vaderdag paps. Een dag waarin we vertellen hoe gek we wel niet met je zijn, en dat zijn we! Mama vertelde altijd hoe graag je een meisje wou en die kreeg je. En zeker weten dat je gek met me bent! Je bent zoals ze het noemen een “super papa”. Je motiveert mij om positiever in het leven te staan en het werkt echt. Soms mopper je een beetje over dingen in het huis maar verder ben je echt altijd vrolijk. Er gaat geen dag voor bij wanneer jij niet vrolijk bent. Je houd er ook echt heel veel van als alle kids bij elkaar zijn en dan geniet je echt met volle teugen. Naast dat je altijd positief, vrolijk en een stuiterballetje bent, heb je mij ook geleerd in oplossingen te denken. Is het oplosbaar? Nee, maak je geen zorgen. Zo ja, maak je ook geen zorgen! Zelf ben ik een persoon die snel kan stressen over iets wat nog moet komen. Maar dan lijd je dubbel want het heeft geen zin om je er druk over te maken als het toch nog niet gebeurd. Dus naast dat je mij allemaal belangrijke dingen leert over het leven, heb je mij ook leren houden van een geweldige vader. Dus oude knuffelkont van me: Ik hou byzonder veel van je WIM: ik pas hem zelf vaak toe: Wat is er aan de hand? Is dat nou zo erg? Maak je niet druk! Even geniaal als helpend pap!

Mijn hart kan me door jou gestolen worden!

Kusjes je dochter.

Smelt.

Ik heb even een vraag voor je: "Hoe wil jij later, als je oud(er) bent, herinnerd worden?"

Als harde werker, succevolle ondernemer, veel geld, mooie sportwagen of carrière tijger?

Of toch liever:

Als een fijne en zorgzame partner, een fijne vader of moeder, liefdevol, enthousiast, betekenisvol of passievol?

Ga vanaf vandaag nog meer leven zoals jij écht herinnerd wilt worden!