Blauw lichaam

Diana was gisteravond in een kinky bui. Ze kleedde zich als politie agent, deed bij mij handboeien om, gooide me op bed, ging boven op me zitten, zodat ik bijna blauw werd en zei op strenge toon: "je bent gearresteerd, omdat je zo goed in bed bent!".........na twee minuten ben ik weer vrij gelaten wegens gebrek aan bewijs... Ik heb een blauwtje gelopen.

Is levenslust nou de lust van meerdere levens?

Er zijn gebieden op aarde waarvan bekend is dat mensen daar tot op hoge leeftijd significant langer, gelukkiger maar ook in blakende gezondheid, een vitaal leven (be)leven. Ze hebben daar bijna geen last van kanker en andere welvaartsziektes. Deze gebieden worden blue zones genoemd. Onderzoek laat zien dat specifieke leefomstandigheden in belangrijke mate verantwoordelijk zijn voor de langere levensverwachting in deze blue zones.

Ze vergeten er te sterven.

In eerder genoemde verschillende onderzoeken en interviews is gezocht naar terugkerende factoren die maken dat het leven in deze gebieden zoveel gezonder is. Dit heeft geresulteerd in gemeenschappelijke kenmerken van de blue zones:

Hoe zou het zijn om van jouw lichaam een "blauwe zone" te maken; een blauw lichaam? Of van je partner, je gezin of je bedrijf (waar je werkt)?! Kijk in bovenstaande lijst waar je vanaf vandaag al een begin mee kunt maken.